Pancarlı Kusukus

Yazar: Unknown Tarih: 15:22 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

Hekese güzel bir hafta dilerim. Bugün  size makarna ve pilava alternatif olarak etlerinizin tavuklarınızın yanında sunabileceğiniz  bir kuskus tarifi vermek istiyorum.  Son derece sağlıklı olan pancarı salata dışında kullanmak ve  sofranıza güzel bir renk katmak isterseniz buyrun tarifime.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket kuskus
2 adet pancar
1 demet dereotu
1 çay bardağı dolmalık fıstık
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
İyice yıkanan pancarlar  haşlanır ve ılınınca kabukları soyulur. Blenderla püre haline getirilirler. Diğer tarafta kuskus kaynar tuzlu suda 10 dak. haşlanır. Bir tencerenin içerisinde ısıtılan zeytinyağına dolmalık fıstıklar konulur ve bir iki dakika çevrilerek kavrulurlar (daha fazla kavrulmazlar çünkü  renginin kahverengiye dönmemesi gerekiyor) Tencereye püre haline getirilen pancarlar konulur  ve karıştırılır. İnce ince kıyılmış dereotu da eklenir. Hepsi karıştırılır ve kuskus da tencereye konulup rengi iyice dönene  kadar karıştırılır. Kuskus iyice pancarın rengini alınca ocağın altı kapatılır ve  servis tabağına alınır. İstenirse tek başına istenirse et ya da tavuğun yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder