Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün sizlerle İtalyan Omleti olarak adlandırılan peynirli ve sebzeli omlet olan Frittata tarifini paylaşacağım. Frittata bol malzemeli olduğu için normal omletten daha kalındır. Ana malzemesi yumurta olmakla beraber istediğiniz her sebzeyi ve peyniri bu omlette kullanabilirsiniz. Kalın olduğu için fırında pişirilmektedir ama isterseniz tavada da yapabilirsiniz. Tavada yaparsanız hem altının hem de üstünün çevrilerek uzun süre pişmesi gerekmektedir. Frittata kahvaltı dışındaki diğer öğünlerde de yenebilen bir lezzettir.
Malzemeler: (2 kişilik)
4 tane yumurta
1 tane küçük kuru soğan
2 tane sivri biber
10 tane mantar
100 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Yumurtalar bir kapta tuz ve karabiberle birlikte çırpılır.(Yumurtalar ne kadar çok çırpılırsa omlet o oranda kabarık olur) Soğan küçük küçük doğranır. Fırına dayanıklı bir tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Soğanlar konulur ve pembeleşene kadar çevrilirler. Küçük küçük doğranmış biberler tavaya konulur ve sotelenirler. Dilimlenmiş mantarlar konulur ve sotelenirler. Rendelenmiş peynir de tavaya eklenir ve birlikte karıştırılır. Çırpılmış yumurta tavaya malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de yumurtalar kabarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder