Herkese güzel bir akşam dilerim. Haftasonuna ağız tadıyla girmek için size bu akşam bir tatlı tarifim var. Balkabağı irmiğe farklı bir aroma ve renk kattığı için bu hafif sütlü tatlıyı tatlı sevmeyenler bile zevkle yiyebilirler. Tam mevsimi olan balkabağı ile ilgili diğer tariflerim: Kaymaklı Balkabağı Tatlısı, Balkabaklı Muhallebi 1, Balkabaklı Muhallebi 2, Kabak Tatlısı, Balkabağı Çorbası
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo balkabağı
1 lt.süt
10 kaşık irmik
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar haşlanır ve ılınınca ezilerek püre haline getirilirler. Bir tencerede süt ile bal kabağı püresi mikser ile kabaklar su gibi olana kadar iyice karıştırılır. Tencereye toz şeker, irmik ilave edilir (toz şeker miktarını ağız tadınıza göre arttırıp, azaltabilirsiniz) ve karıştırılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Islatılmış kaselere dökülür (ben porsiyonluk kaseler kullandım ama siz isterseniz tümünü cam bir kaba döküp servis sırasında dilimleyebilirsiniz) Buzdolabında soğutulurlar. Soğuyunca üzerlerine dövülmüş ceviz içi ya da dövülmüş şamfıstığı serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo balkabağı
1 lt.süt
10 kaşık irmik
12 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
üzeri için:
istenilen miktarda dövülmüş ceviz içi ya da dövülmüş şamfıstığıHazırlanışı:
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar haşlanır ve ılınınca ezilerek püre haline getirilirler. Bir tencerede süt ile bal kabağı püresi mikser ile kabaklar su gibi olana kadar iyice karıştırılır. Tencereye toz şeker, irmik ilave edilir (toz şeker miktarını ağız tadınıza göre arttırıp, azaltabilirsiniz) ve karıştırılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Islatılmış kaselere dökülür (ben porsiyonluk kaseler kullandım ama siz isterseniz tümünü cam bir kaba döküp servis sırasında dilimleyebilirsiniz) Buzdolabında soğutulurlar. Soğuyunca üzerlerine dövülmüş ceviz içi ya da dövülmüş şamfıstığı serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder