Balkabaklı İrmik Tatlısı

Yazar: Unknown Tarih: 14:17 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir akşam dilerim.  Haftasonuna ağız tadıyla girmek için size bu akşam bir tatlı tarifim var. Balkabağı irmiğe farklı bir aroma ve renk kattığı için  bu hafif sütlü tatlıyı  tatlı sevmeyenler  bile zevkle yiyebilirler. Tam mevsimi olan balkabağı ile ilgili diğer tariflerim: Kaymaklı Balkabağı Tatlısı, Balkabaklı Muhallebi 1,  Balkabaklı Muhallebi 2, Kabak Tatlısı, Balkabağı Çorbası
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo balkabağı
1 lt.süt

10 kaşık irmik
12 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
üzeri için:
istenilen miktarda dövülmüş  ceviz içi ya da dövülmüş şamfıstığı
Hazırlanışı:   
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar haşlanır ve ılınınca ezilerek püre haline getirilirler. Bir tencerede süt ile bal kabağı püresi mikser ile kabaklar su gibi olana kadar iyice karıştırılır. Tencereye toz şeker,  irmik ilave edilir (toz şeker miktarını ağız tadınıza göre arttırıp, azaltabilirsiniz) ve karıştırılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır.  Islatılmış kaselere dökülür (ben porsiyonluk kaseler kullandım ama  siz isterseniz tümünü cam bir kaba döküp servis sırasında dilimleyebilirsiniz) Buzdolabında soğutulurlar. Soğuyunca üzerlerine  dövülmüş  ceviz içi ya da dövülmüş şamfıstığı serpilip servis edilir. 
AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder