Herkese güzel bir akşam ve iyi haftalar dilerim. Son derece yararlı bir sebze olan pazı ne yazık ki her zaman ıspanağın bir adım gerisinde kalıyor. Bu güzel sebzeye soframda mümkün olduğunca fazla yer vermeye çalışıyorum. Bu akşamki tarifimde daha sağlıklı olduğu için bulgur kullandım ama sizler isterseniz bulgur yerine pirinçte kullanabilirsiniz. Diğer pazı tariflerim: Fıstıklı pazı kavurması, Somonlu pazı böreği, Tavuklu beşamel soslu pazı sarma,
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 bağ pazı
1 çay bardağı bulgur
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Pazılar ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencereye zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Küçük küçük doğranan soğan kavrulur. Salça tencereye eklenir ve birlikte çevrilir. Doğranmış pazı ve bulgur da tencereye konulur. Su eklenip, tuzu konulup pişirilir. Bulgurlar pişince altı kapatılır. Biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınan bulgurlu pazı yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 bağ pazı
1 çay bardağı bulgur
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Pazılar ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencereye zeytinyağı konulur ve kızdırılır. Küçük küçük doğranan soğan kavrulur. Salça tencereye eklenir ve birlikte çevrilir. Doğranmış pazı ve bulgur da tencereye konulur. Su eklenip, tuzu konulup pişirilir. Bulgurlar pişince altı kapatılır. Biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınan bulgurlu pazı yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder