Çorba bizde iftarın vazgeçilmezlerindendir. Bu Ramazan havalar oldukça sıcak olduğu için iftarda sıcak yerine soğuk çorbaları tercih ediyoruz. Sizde iftarda çorbadan vazgeçemeyenlerdenseniz bu soğuk çorba bir alternatif olabilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (6 kişilik) (Tarif Adım adım 62 çorba kitabından alınmıştır)
4 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil elma
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı su
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tencereye konulur. Yıkanıp doğranmış kabaklar, küp küp doğranmış soğan ve çekirdekleri ayıklanmış, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş elma zeytinyağına eklenir. Orta ateşte 5 dak. kavrulur. Kırmızı mercimek, tuz, biber ve su eklenir, 35 dak.kısık ateşte pişirilir. Blendardan geçirilip,ince ince kıyılmış dereotu çorbaya eklenir.1 saat oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Buzdolabına konulur ve soğumaya bırakılır.(En az 6 saat dolapta beklemesi önerilir) Soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (6 kişilik) (Tarif Adım adım 62 çorba kitabından alınmıştır)
4 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil elma
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı su
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tencereye konulur. Yıkanıp doğranmış kabaklar, küp küp doğranmış soğan ve çekirdekleri ayıklanmış, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş elma zeytinyağına eklenir. Orta ateşte 5 dak. kavrulur. Kırmızı mercimek, tuz, biber ve su eklenir, 35 dak.kısık ateşte pişirilir. Blendardan geçirilip,ince ince kıyılmış dereotu çorbaya eklenir.1 saat oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Buzdolabına konulur ve soğumaya bırakılır.(En az 6 saat dolapta beklemesi önerilir) Soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder