İstiridye mantarının methini hep duymuş olup denemeye hiç cesaret edememiştim. Her zaman alışveriş yaptığım pazardaki sebzecide görüp nasıl pişirileceğini öğrenince mantarı alıp denemeye karar verdim. Sonuç nefis oldu ve niye daha önce denemediğime hayıflandım. Son derece lezzetli olan bu mantar iftar sofraları için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
Yarım kilo istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
kekik
Hazırlanışı
Mantarların kökleri ayıklanıp yaprakları yıkanıp kağıt havlu ile suları alınır. Kuruyan mantarlar ince ince doğranır. (bıçak değdirmeden elle de kolaylıkla doğranabilir) Zeytinyağı geniş bir tavada ıstılır. Küçük küçük doğranmış soğanlar ve dövülmüş sarımsaklar tavaya konulur ve sotelenirler. Mantarlar tavaya konulur ve harlı ateşte çevrilerek pişirilirler. Eğer mantarlar suyunu bırakırsa suyunu çekene kadar çevrilirler.(Mantarlar döner görüntüsüne gelene kadar çevrilerek pişirilirler) Mantarların rengi dönmeye başlayınca tereyağı, tuz ve karabiber (istenirse pul biber) ilave edilip pişirilmeye ve çevrilmeye devam edilir. Mantarların rengi iyice dönünce kekik ve limon suyu ilave edilir. Limon suyu buharlaşınca bir iki çevrilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan mantar sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder