Kabak Bayıldı (Girit Kabağı)

Yazar: Unknown Tarih: 13:14 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir akşam dilerim.  Girit kabağı gerek sevimli görüntüsü gerekse lezzeti nedeniyle bizim evde çok sevilir.  Daha önce dolma tarifini  paylaştığım bu sebzenin  sunumu çok şık olan  ve  her yiyenden tam not alan bayıldı tarifini bu akşam sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
6 tane girit kabağı
1 tane kuru soğan
2 tane domates

yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
yarım kahve fincanı kuş üzümü
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kabaklar yıkanır, ortadan ikiye bölünür ve  ortaları kaşık ile çıkarılır. Buharda yumuşayıncaya kadar (10-15 dak.kadar)  haşlanırlar.  Diğer tarafta ısıtılan zeytinyağında önce soğanlar pembeleştirilir ardından dolmalık fıstıklar çevrilirler. Kabuğu çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış domatesler, sarımsaklar, tuz, toz şeker eklenip hepsi birlikte çevrilirler ve en son olarak kuş üzümleri eklenir bir iki daha çevrildikten sonra iç harcı tepsiye dizilmiş olan kabakların içlerine doldurulurlar. Tepsiye  kabakların yarısına gelecek kadar su konulur ve fırına konulur.  180 C'de 10 dak. pişirilir ve fırından alınır. Servis tabağına alınan kabaklar soğuduktan sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder