Uzun bir süreden sonra ilk defa bir tatlı tarifi veriyorum. Helvayı un ve irmik dışında farklı malzeme ile yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olabilecek bu helvanın tadını özellikle çocuklar çok seviyor. (Tarif: Pegasus Dergisinden alınmıştır)
Malzemeler:
4 su bardağı rendelenmiş havuç
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı tereyağı da kullanılabilir)
1 paket vanilya
süsülemek için: antep fısıtığı ve kiraz şekeri
Hazırlanışı:
Tencerede ısıtılan zeytinyağına rendelenmiş havuçlar eklenir ve 4,5 dak. yüksek ateşte çevrilerek sotelenir. Süt ayrı bir kapta kaynatılır ve havuçlara ilave edilir. Havuç sütü çekince şeker eklenir ve 10 dak. kaynamaya bırakılır. Vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis için kaselere konulur antep fıstığı ve kiraz şekeri ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder