Milföye Sarılı Tavuk Baget

Yazar: Unknown Tarih: 12:11 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu akşam sizlere   ev halkına farklı bir tat sunmak ya da  misafirlere değişik bir sunum yapmak isterseniz kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifim var. Özellikle çocukların favorisi olan bu tavuğu ister pilavla, ister patates kızartması ya da püre ile isterseniz de benim gibi milföy zaten hamur olduğu için sadece bir salata ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler : ( 3 kişilik)
3 adet  tavuk baget
3 adet milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
tuz
karabiber
kekik
alüminyum folyo
Hazırlanışı:
 Tavuk bagetler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan bagetlerin istenirse derileri soyulur  ve  her tarafına  tuz, karabiber ve kekik   serpilir. Saplara  folyo sarılır. Milföy hamurları şerit halinde kesilir. Şeritler bagetlerin folyo sarılı uç kısmından başlıyarak birbirinin üzerine gelecek şekilde  tepeye kadar sarılır. Bagetler  her tarafı şeritlerle sarılınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak  servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder