Herkese güzel bir akşam dilerim. Haftasonu çayınızın, kahvenizin yanında yiyebileceğiniz, konuklarınıza ikram edebileceğiniz bir kurabiye tarifim var bu akşam. Kurabiye için istediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz ben marmelat olarak bu hafta farklı tariflerini verdiğim Trabzon hurmasının marmelatını kullandım.
Malzemeler:
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 çak kaşığı kabartma tozu
Trabzon hurması marmelatı
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ile pudra şekeri karıştırılır. Yumurta karışıma eklenir. Azar azar un eklenir (kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir) kabartma tozu konulur hepsi karıştırılıp, yoğurulur. Yoğurulan hamur nemli bir beze sarılır ve bir saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır. Ortalarına bastırılarak ufak çukurlar oluşturulur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırına konulur. 180 C'de üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ılıtılır. Ilınınca çukurlara marmelat doldurulur ve çay ya da kahve ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder