Herkese yağmurlu ve soğuk bir İstanbul'dan merhaba. Bugün tarifimiz çok kısa sürede hiç uğraşmadan hazırlanan ama tadı ve sunuşu çok hoş olan bir tarif. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo pirzola
2 domates
3 yeşil sivri biber
zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
kekik
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Pirzolalar bir borcama dizilir. Üzerine kabukları soyulmuş doğanmış domatesler ile doğranmış yeşil biberler dizilir. Tuz, karabiber ve kekik serpilir. Zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Bir kapta iyice sulandırılan salça üzerine dökülür ve üstünü geçecek kadar su konulur. Aliminyum folyo ile kapatılan borcam önceden ısıtılmış fırından 200 'C etler pişene ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince aliminyum folyo çıkarılır ve 10 dak. daha pişirilir ve fırından çıkarılır. Servis tabağına alınan pirzolalar sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder