Herkese güzel bir hafta dilerim. Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok kullanılan minik bir fasülye olan Maş Fasülyesini geçtiğimiz günlerde düzenlenen Geleneksel Gaziantep Yemek Şenliğinde tezgahlarda görünce hemen aldım ve salatasını yaptım. Cin Börülcesi diye de bilinen bu sevimli fasülye şeker hastaları için gereken B vitaminlerini içermektedir. İçeriğinde bol protein ve lif bulunmaktadır. Ayrıca hücre yenileyici özelliği de vardır. Çin mutfağında da yaygın olarak kullanılan Maş Fasülyesinin salatası dışında, yemeği, çorbası yapılıp, pilavlara eklenip, filizlendirilebiliyor.(Kaynak: İnternet)
Salatayı yaparken sadece yeşil renk hakim olsun istedim ve ona göre malzemeler kullandım. Sizler salata için bu fasulyeye ağız tadınıza ve isteğinize her türlü ve renkli salata malzemesini ekleyebilirsiniz.
Malzemeler.(istenilen miktarda)
Maş fasülyesi
Dereotu
Maydanoz
Taze soğan
Tuz
Limon suyu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, temizlenen maş fasülyesi su ile bir tencereye konulur ve haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Ilınınca bir kaba alınır ve ince, ince doğranmış dereotu, maydanoz ve taze soğan içine eklenir. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya eklenir. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder