Siraysir

Yazar: Unknown Tarih: 11:07 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta dilerim. Ekim ayına girdik ama  havalar hala çok sıcak özellikle gün ortasında yaz günlerini aratmayan sıcaklıkları yaşıyoruz  bu nedenle bugün yaz günlerine ait bir tarif vermek istiyorum.(Ekim ayında soğuk çorba tarifi vereceğim hiç aklıma gelmezdi) Antakya mutfağına ait bu çorba tek başına  bir öğün olarak tüketildiği  gibi diğer yemeklerin yanında da sunulabiliyor.
(Tarif Jale Balcı'nın  Antakya ve Yemekleri kitabından alınmıştır.)
Malzemeler: (6 kişilik)
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
yoğurt
tuz
kuru nane
Hazırlanışı: 
Bulgur su ile bir tencereye konulur ve haşlanır. Bulgur tane tane olmamalı, biraz fazla haşlanmalıdır. Haşlanan bulgur soğutulur ve yoğurtla karıştırılır. (Yoğunluğunu kendi ağız tadınıza göre ayarlayıp, su katabilirsiniz ben biraz su kattım.) Tuzu da eklenir ve iyice karıştırılır. Üzerine kuru nane serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder