
Malzemeler:4 kişilik
2 su bardağı erişte
3 su bardağı sıcak su
100 gr. beyaz peynir (keş ya da tulum peyniri de olabilir)
yarım su bardağı ceviz içi
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve eriştelerin rengi hafifçe dönene kadar erişteler kavrulur. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir ve suyu çekip, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta peynir rendelenir. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve büyük parçalara ayrılmış ceviz içi tavaya konulur ve rengi dönene kadar kavrulur. Erişte servis tabağına alınır ve üzerine rendelenmiş peynir ve kavrulmuş ceviz serpilip sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder