
Malzemeler: (20 adet) (Tarifi Beyaz Fırın'ın Kurabiyeler kitabından alıp, minik bir ekleme yaptım)
1 paket tereyağı
110 gr toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
225 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Fırın 160C'ye ayarlanıp, ısıtılır. Fırın tepsisi hafif yağlanıp, un serpilir. Tereyağı ve toz şeker bir kapta karıştırılır. Yumurta ilave edilip, karıştırılır. Bal, hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir, karıştırılıp yoğurulur. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Hindistan cevizine batırılıp, tepsiye dizilir. Tüm kurabiyeler dizildikten sonra fırına konulur ve 15 dak. pişirilir. Fırından çıkınca tepside soğumaya bırakılır. Soğuyunca çay ya da kahve ile(çocuklara sütle) ikram edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder