
Malzemeler:
Yarım kilo börülce
1 adet kuru soğan
1 adet büyük domates
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Börülceler ayıklanıp, yıkanırlar ve küçük küçük doğranırlar. Bir tencereye konulan zeytinyağı ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.Rendelenmiş domates tencereye eklenir bir iki karıştırılır ve içine küçük küçük doğranan börülceler konulur. Kısık ateşte haff hafif karıştırılarak börülceler kavrulurlar. Kavrulduktan sonra börülcelerin yarısına kadar gelen sıcak su ve tuz konulur ve su çekene kadar pişirilir. Su çekilince ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan börülce sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt konularak da yenilenebilkir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder