Börülce Kavurması

Yazar: Unknown Tarih: 14:23 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Pazarda tazecik çıtır çıtır börülceyi görünce dayanamadım aldım ve akşama da hemen kavurmasını yaptım. Yazın taze fasulyeye rakip olan bu sevimli sebze pişme kolaylığı nedeniyle çok sık tercih ettiğim sebzelerden biridir. Hafta arası olduğu için sade olarak yaptığım kavurmayı zaman zaman sarımsaklı yoğurt ile de tatlandırırım. Afiyet Olsun
Malzemeler:
Yarım kilo börülce
1 adet kuru soğan
1 adet büyük domates
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Börülceler ayıklanıp, yıkanırlar ve küçük küçük doğranırlar. Bir tencereye konulan zeytinyağı ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.Rendelenmiş domates tencereye eklenir bir iki karıştırılır ve içine küçük küçük doğranan börülceler konulur. Kısık ateşte haff hafif karıştırılarak börülceler kavrulurlar. Kavrulduktan sonra börülcelerin yarısına kadar gelen sıcak su ve tuz konulur ve su çekene kadar pişirilir. Su çekilince ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan börülce sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt konularak da yenilenebilkir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder