
Malzemeler: ( 4 kişilik)
8 adet biftek
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
yarım su bardağı bezelye
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Biftekler bir tencereye alınır. Salça bir kapta su ile sulandırılıp, bifteklerin üzerine dökülür. Tuz, karabiber serpilir ve bifteklerin üzerini geçecek kadar su konulup, pişirilir. Diğer tarafta zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan yağda kavrulur.Doğranmış domates eklenip, bir iki çevrilir. Küçük küçük doğranmış havuç, küçük küçük doğranmış patates ve önceden haşlanmış bezelye tencereye ilave edilir. Tuz ve karabiber serpilip, su konulup pişmeye bırakılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta biftekler pişince üzerine zeytinyağı gezdirilir ve altı kapatılır. Bir süre tencerede bırakılır. Servis tabağına alınan bifteklerin yanına pişen garnitür sebzeler konulur ve birlikte servis yapılır. Yanında sade pilav ve cacık ile güzel bir menü olur.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder