Reyhanlı Kabak Dolması

Yazar: Unknown Tarih: 15:19 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Hepinize güzel bir gün dilerim. Bugün blogumun ilk günlerinde yayınladığım bir tarifİmi mevsimi olduğu ve çok sevdiğim için yeniden yayınlamak istedim. Bilenler bilir ama bilmEyenlerin de en azından bir kez denemelerini tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. ince kabak
1 su bardağı kısırlık bulgur
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
bol miktarda kurutulmuş reyhan
tuz
üzeri için:
istenilen miktarda yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
istenilen miktarda kırmızı biber
Hazırlanışı:
Kabakların üst kabukları tırtıklı olarak soyulur.Halka şeklinde kesilip, içleri kabak oyucu ile çıkarılır. Ayrı bir kaba kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, yıkanmış bulgur, tuz ve çok bol reyhan konulur. Tüm malzemeler iyice yoğurularak dolmanın iç harcı hazırlanır. Bu iç harç kabakların içine doldurulur ve içi dolu kabaklar tencereye dizilir.

Tencereye kabakların yarısını biraz geçecek kadar su konulur ve kısık ateşte
kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. (İstenirse arada sırada kabaklar döndürülebilir)Pişince kabaklar tencereden alınır.


Diğer tarafta dolmanın üzerine dökülecek sos için yoğurt ile sarımsak karıştırılır. Ayrı bir kapta da yağ ile kırmızı biber kızdırılır. Sevis tabağına alınan kabak dolmalarının üzerine önce sarımsaklı yoğurt ve ardından kızdırılmış kırmızı biber dökülür ve servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder