
Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Bugün hava gerçekten yazın geldiğini hissettiriyor tabi iki gün sonra nasıl olur bilinmez. Haftasonunun uzun kahvaltıları ya da çay saatleri için size bir önerim var. İstediğiniz her türlü iç malzemeyle yapabileceğiniz bu minik bohçaları çocuklar da severek yiyorlar. (Tarifin orjinali Sofra Dergisinin Özel Çay Saati Kitabında sebzeli olarak yapılmış ben bunu iç malzemelerini değiştirerek kahvaltı için uyarladım) Afiyetler olsun.
Malzemeler: 4 kişilik
3 adet yufka
istenilen miktarda sosis
istenilen miktarda jambon
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
4 adet maydanoz sapı
Yufka harcı için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağı süt
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
İç harcı için haşlanmış sosis ve jambon bir kabın içine minik minik doğranırlar. Üzerine rendelenmiş kaşar ve tuz eklenir ve hepsi karıştırılarak harmanlanır.(Bu iç harcına istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz) Yufkalar düz bir zemine yayılıp, 20 cm.çaplı bir tabak yardımı ile daire şeklinde kesilir. Kenarlardan artan yufkalardan 12 cm. çaplı tabak ile küçük daireler kesilir. Bu arada yufka harcı için yumurta, zeytinyağı ve süt iyice çırpılarak karıştırılır. Düz zemine önce büyük yuvarlak yufka üstüne de küçük yuvarlak yufka konulur. Üzerine yufka harcından sürülür. Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır ve sosisli iç harç yufkaların içine pay edilir. Yufkalar bohça şeklinde toplanır. Maydonoz sapları kaynar suya atılır çıkarılır ve buzlu suya konulur. Bohçaların ağızları bu maydanoz sapları ile bağlanır. Tüm bohçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı, zeytinyağı ve süt karıştırılarak hazırlanan üst sosundan sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180c'de 8-10 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak çayla beraber servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder