Kabaklı Cacık

Yazar: Unknown Tarih: 14:33 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Cacık sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir. Yemeklerin yanında olduğu kadar tek başına da tüketilebilir. Her zaman salatalık ile yaptığım cacığı bu sefer kabak ile denedim. Gayette güzel oldu. Size de öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
2 adet kabak
1 diş sarımsak
tuz
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yoğurt karıştırılarak ezilir. İçine oldukça küçük (çentik şeklinde) doğranan kabak, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine su eklenerek karıştırılır. (Kıvamı ayrandan koyu olmalıdır) Üzerine zeytinyağı gezdirilip, doğranmış dereotu konularak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder