
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
5 sap taze soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet limonun suyu
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kırmızı mercimek yıkanıp üzerini geçecek kadar su konur ve haşlanır. Haşlandıktan sonra içine bulgur katılır ve ikisi karıştırılır ve üzeri kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Diğer tarafta zeytinyağı bir tavaya konulur ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Üzerine salça eklenir ve bir kaç defa çevrilir. Yıkanmış taze soğan ince ince kıyılır ve bir kabın içine konulur içine ince ince doğranmış maydanoz eklenir ve ikisi harmanlanır. Salçalı kavrulmuş soğan mercimekli bulgurun içine konulup karıştırılır. Üzerine yeşilikler ve bir limonun suyu konulur ve hepsi iyice karıştırılıp, yoğurulur. Harçtan parçalar alınır, yoğurulur ve elde sıkılıp şekil verilir. Yeşillik konulmuş servis tabağına tümü dizilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder