
Malzemeler: (5 kişilik)
250 gr ince (köftelik) bulgur
yarım kahve fincanı un
yarım kahve fincanı irmik
1 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta
tuz
kırmızı biber
kimyon
karabiber
bulguru ıslatmak için 1 su bardağı su
Sos için:
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarmısak
Zeytinyağı
üzeri için: Maydanoz
Hazırlanışı:
Bulgurun üzerine 1 su bardağı su eklenir ve şişince geri kalan köfte malzemeleri eklenerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Eller yağlanır. Kıvama gelen hamurdan küçük parçalar alınır ve yuvarlanırlar. Köftelerin ortalarına parmakla bir çukur açılır. Tüm hamura aynı işlem uyguladıktan sonra hazırlanan köfteler 5-6 dakika kaynar suda haşlanır ve süzülür. Sos tenceresine zeytinyağı, tuz, pul biber, salça, domatesler ve dövülmüş sarımsak konulur ve sos koyulaşıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen sos köftelerin üzerine dökülür ve hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan soslu köftenin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir ve sıcak olarak servis yapılır AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder