
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bir hafta ayrılıktan sonra tekrar beraberiz. İş seyahatleri nedeniyle bloguma tarif eklemem aksıyor ve elimde pekçok tarif birikiyor. Bugün de uzun süredir yayın için sırasını bekleyen bir tarif var. Geçtiğimiz Mart ayında katıldığım Yudum Zeytinyağının etkinliğinde denediğim Domates Carpaccio arasında Avakadolu Karidesi çok beğendiğim için (Avakadoyu ilk defa beğenerek yediğim bir tarif) ilk fırsatta evde hemen denedim. Bugün de tarifini sizlerle paylaşıyorum. Özellikle avakado sevenlere öneririm. Afiyet Olsun (Tarif: Yudum Etkinliğinden)
Malzemeler:
1 kg. iri (jumbo) karides
1 kg. domates
2 adet olgun avakado
1 adet limon
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze tarhun
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kekik
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
kara biber
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Karidesler ayıklanır, sırtlarındaki barsakları çıkarılır ve bol su ile yıkanır. Bir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı konulur. Dövülmüş sarımsak tavaya konulur ve bir iki dakika kavrulur. Karidesler de tavaya eklenir 5, 6 dak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Avakadolar derin bir kaba doğranırlar. Üzerine limonun kabukları rendelenir, suyu sıkılır. İnce ince doğranmış taze otlar da eklenir. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber de konulur ve hepsi karıştırılıp, harmanlanır. Karidesler 2, 3 parçaya bölünür ve avakadolu karışıma ilave edilir, karıştırılır. Diğer tarafta domateslerin kabukları soyulur, dörde bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Domatesler yaprak şeklinde ince ince kesilir, tuz ve karabiber serpilir. Form çemberinin içine 3,4 adet yaprak domates tabanı kaplayacak şekilde konulur. 3, 4 kaşık avakadolu karidesli karışım çemberin içine domateslerin üzerine eklenir. Üstü domates yapraklarıyla kaplanır. Çember servis tabağına alınır, çember çıkarılır ve bir çorba kaşığı zeytinyağı üzerine dökülür ve bir karides en üste oturtularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder