
Malzemeler: (5 adet)
5 adet Iglo Milföy hamuru
125 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
zeytinyağı
üzeri için çörekotu
Hazırlanışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip, yumuşamaları sağlanır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulup ısıtılır ve kıyma eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan da kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edilip bir iki dakika birlikte karıştırılarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunun ortasına hazırlanan bu iç malzemeden bir miktar konulur.(iç malzemesi olarak peynir, patates, ıspanak, sosis gibi farklı şeyler de koyabilirsiniz) Hamurun kenarları ortaya toplanarak rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar için ayı işlem yapılır ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilirler. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörekotu serpilir. Böreklerin ortalarına bıçakla boydan boya bir çizik atılır. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder