
Malzemeler ( 5kişilik)
1 paket makarna
6 adet kornişon turşu
3 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
zeytinyağı
3 su bardağı yoğurt
tuz
Hazırlanışı: Makarna kaynar tuzlu suda haşlanır. Haşlanan makarna soğuk sudan geçirilir ve zeytinyağı ile karıştırlır. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış havuç, turşu ve bezelye bir kapta karıştırılır. (Karışıma istediğiniz herşeyi ekleyebilirsiniz) Bu karışım makarnaya eklenir ve hepsi harmanlanır. Son olarak yoğurt konulur ve iyice karıştırılır. (İsterseniz yoğurdun kıvamını daha fazla arttırabilir ve bir miktar mayonez de ekleyebilirsiniz) Servis tabağına alınan makarna salatası ister tek başına isterse et ya da tavuk yemeği ile birlikte servis edilir. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder