Havuç Tatlısı

Yazar: Unknown Tarih: 14:10 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Tatlı günümde çok hafif ve nefis renkli bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(6 kişilik)
1 kg havuç
yeteri kadar su
1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçlar temizlenip tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya başladıktan itibaren 10 dk haşlanır. Havuçlar sudan alınır ve ılındıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yerfıstığı incecik dövülür. Tozşeker ve nişasta 1 su bardağı suda eritilir. Üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve bir tencereye alınır. Havuç tencereye eklenir ve karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir. Yerfıstığı eklenip, bir iki karıştırılıp ocaktan alınır. Kare ya da dikdörtgen bir kap suyla hafifçe ıslatılır. Tatlı kaba dökülür. Ilındıktan sonra buzdolabına konulur ve iyice soğutulur. Soğuduktan sonra istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine
rendelenmiş hindistancevizi serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder