
Malzemeler:( 4 kişilik)
4 adet incik
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
kimyon
Garnitür olarak: İglo buharda haşlanmış sebzeler Hazırlanışı: Soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Salça eklenip karıştırılır. İncikler, tuz, biber ve kimyon da konulur ve hepsi birlikte karıştırılarak sotelenirler. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilirler. İncikler pişince sosuyla birlikte bir fırın kabına alınır. Önceden ısıtılmış 200 C'deki fırında kızarıncaya kadar pişirilirler. Diğer tarafta sebzeler buharda haşlanırlar. Servis tabağına alınan incik ve haşlanmış sebzeler birlikte servis edilirler. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder