
Malzemeler: (5 kişilik)
1 küçük beyaz lahana (mümkün olduğunca en küçüğünü seçiniz)
2 adet orta boy havuç
yarım su bardağı mayonez (light olabilir)
1 su bardağı yoğurt
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, yıkanmış lahana doğranır, havuçlar rendelenir ve bir kapta karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta mayonez, yoğurt ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır(Bu salatanın sosunun kıvamı yoğundur ama isterseniz mayonez ve yoğurt miktarını arttırarak sosu daha sulu yapabilirsiniz) Hazırlanan sos lahana ve havuç karışımına eklenir iyice harmanlanarak karıştırılır. Hazırlanan salata et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder