Muzlu Milföy Pasta

Yazar: Unknown Tarih: 14:09 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Yeniyılın ilk tatlı tarifi hem basit hem de çok lezzetli olan çocukluğumun tatlısı  milföy pasta. Bu pastayı çilekli, kivili yapabileceğiniz gibi benim bugün yaptığım gibi muzlu da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 adet için)
6 tane milföy hamuru
2 tane muz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yuımurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki milföy hamurları ortadan ikiye bölünür. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine tekrar yağlı kağıt serilir, kağıdın üzerine bir ağırlık konulur ve önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 20-25 dak. pişirilir.(Ağırlık koymadan pişirirseniz hamurlar kabarır ve şekli bozulur  aralarına krema koyarken zorlanırsınız) Diğer tarafta bir kaba süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı, margarin konulur ve karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve vanilya eklenerek son kez karıştırılır. Ara sıra karıştırılıp, ılınıncaya  kadar beklenir. Krema ılınınca  çatalla iyice ezilen ve püre haline getirilen 1 adet muz kremaya katılır ve iyice karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan milföyler ılınana kadar beklenir. Ilınan milföy hamurunun  ilkinin üzerine kremadan konulur ve ince ince dilimlenmiş 1 adet muzdan 2 dilim kremanın üzerine konulur. Milföy hamurundan bir kat üzerine konulur bu hamurun üzerine de krema konulur ve 2 adet muz dilimi konulup  son kat milföy hamuru üstüne kapatılır. Milföy hamurunun üzerine pudra şekeri serpilip ortasına bir dilim muz konulur. Tüm hamurlar 3 katlı pasta haline getirilir ve servis tabağına alınıp, servis edilir.

AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder