Uzun süredir tarifi istenen Islak Kek'in tarifini paylaşmak bu akşama kısmet oldu. Islak kekte en büyük problem kekin üzerine dökülen sosun içerisinde çiğ yumurta olmasıdır. Sevgili Yemek Vakti Aylin'in tarifinde sosta çiğ yumurta olmadığı gördüğümden beri Aylin'in tarifini kullanıyorum.
Afiyet olsun
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Hazırlanışı:
Toz şeker, zeytinyağı, süt ve kakao bir kapta iyice çırpılır. Karışımdan 1 su bardağı sos olarak bir kenara ayrılır. Kalan karışıma yumurtalar eklenip iyice çırpılır . Ardından un, vanilya ve kabartma tozu elenerek konulur. Hepsi birlikte çırpılır. Yağlanmış olan kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış olan fırında 180 'C'de 25 dak. pişirilir. Piiştikten sonra fırından çıkarılır ve ılınınca kenara ayrılan sos üzerine dökülür. Kek sosu iyice emince kek dilimlenip servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder