Ayva Reçeli

Yazar: Unknown Tarih: 15:03 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

Yaz meyvelerinin  bolluğundan dolayı yazın çok daha fazla reçel yapıyoruz kışın bu biraz azalıyor  ve kışın reçel denince hemen akla ayva ve portakal geliyor. Bugün size kış reçellerinin bence en güzeli olan hele bir de ekmek üstüne sürülen kaymakla yenildiğinde bambaşka bir lezzete bürünen  ayva reçelinin tarifi vereceğim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo ayva
1 kilo toz şeker
5 su bardağı su
3 tane karanfil
3,4  damla limon suyu
Hazırlanışı:
Ayvalar yıkanır, ayıklanır (çekirdekleri atmayın ve kullanmak üzere  bir kapta toplayın) kabukları soyulur ve küçük küçük  doğranırlar. Doğranan ayvalar kararmamaları için  limonlu su içinde bekletilirler.Tüm ayvalar doğranınca süzülürler ve tencereye konulurlar. Su, karanfiller  ve bir kapta toplanan çekirdekler de  tencereye eklenip ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilmeye bırakılır. Ayvalar yumuşayınca  toz şeker eklenip, suyunu çekip, şeker koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyu damlatılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp, altı kapatılıp soğumaya bırakılır. (Reçel sulu gibi durursa merak etmeyin ayvanın ve içine konulan çekirdeklerin jöleli yapısı ile  soğurken kıvamını  bulur.) Soğuyan ve içinden karanfiller ile çekirdekleri  çıkarılan reçel kavanozlara konulur.
AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder