Çılbır

Yazar: Unknown Tarih: 15:36 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Bugün özellikle haftasonu kahvaltısında  ya da diğer öğünlerde kolaylıkla yapılıp sunulabilecek yumurtanın yoğurtla birleştiği farlı bir tat olan Çılbır tarifini vermek istiyorum.
Malzemeler: 
4 yumurta
3-4 parmak su  
1 yemek kaşığı sirke
tuz
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bir tencerede su, tuz ve sirke kaynatılır. Yumurtalar kaynayan suyun içine kırılır.(Burada en önemli nokta yumurtaların düzgün olarak kırılması, sarısının patlamamasıdır.Bu nedenle ya suya çok yakından kırılır ya da suya sokulan bir kepçeye kırılıp ardından suya bırakılır) Yumurta kayısı olana kadar pişirilir. Pişen yumurtalar kevgirle alınıp tabağa konulur. Diğer tarafta dövülmüş sarımsakla çırpılıp, karıştırılan yoğurt yumurtaların üzerine dökülür. Tavada kızdırılan zeytinyağına kırmızı biber eklenr ve biber yanmadan önce alınıp yoğurdun üzerine gezdirilir. Yoğurdun üzerine kırmızı biber serpilip sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.





Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder