
Malzemeler: 8 kişilik
Üzeri için:
90 gr.tereyağı
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
Kek için:
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
120 gr.tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurta
400 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Tereyağı küçük küpler halinde kesilir. Un, şeker, tuz ve soğuk tereyağı küpleri bir kaba konur ve iyice karıştırılır. Ufak hamur parçaları haline gelince üzeri kapatılıp buzdolabına konulur ve yarım saat bekletilir. Kek için un, kabartma tozu ve tuz bir kapta karıştırılır. Tereyağı ve pudra şekeri başka bir kapta çırpılır. Yumurtalar teker teker bu karışıma eklenir ve çırpmaya devam edilir.Vanilya eklendikten sonra mikserin hızı düşürülüp un ilave edilir. Hamur yağlanmış bir kaba aktarılır. Çekirdekleri çıkarılan vişneler hamurun üzerine dizilir. Buzdolabından çıkarılan diğer hamur vişnelerin üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış 180 'C fırında 40-45 dak. (üzeri kızarana kadar) pişirilir. Fırından çıkarılınca 1 saat bekletilip, çay ya da kahve ile beraber servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder