


Etli ekmek:180 gr. Hamur, 100 gr. et, 100 gr. Sebzeden oluşur. Et,düve etinin kaburga ve boşluk kısmından kullanılır. Domates,yeşil biber,soğan,maydonoz,tuzdan oluşan sebze karışımı ile et yoğrulur. Boy azami 90 cm,enin 20 cm olması Konya etliekmeğinin özelliğidir.
Bıçakarası:180 gr. Hamur,100 gr et, 100 gr. Sebzeden oluşur. En önemli özelliği düve etinin bifteklik kısmından,iki bıçak arası tabir edilen minik et parçalarının domates , yeşil biber ve tuz ile yoğurularak kullanılmasıdır.
Konya Böreği 60 gr. Kıyılmış et ve 60 gr. Peynir karışımı,180 gr. hamurla börek şekli verilip fırınladıktan sonra,üzerine tereyağı sürülür.
Bıçakarası:180 gr. Hamur,100 gr et, 100 gr. Sebzeden oluşur. En önemli özelliği düve etinin bifteklik kısmından,iki bıçak arası tabir edilen minik et parçalarının domates , yeşil biber ve tuz ile yoğurularak kullanılmasıdır.
Konya Böreği 60 gr. Kıyılmış et ve 60 gr. Peynir karışımı,180 gr. hamurla börek şekli verilip fırınladıktan sonra,üzerine tereyağı sürülür.

Saçarası:Dinlendirilerek beze haline getirilen hamur, yufka şeklinde açılır. İçine kaymak, zeytinyağı ve şam fıstığı yayılır. Kıvrım şeklinde fırınlanıp, özel şerbeti ile tatlandırılır. Porsiyonu 180 gr olarak servis yapılır.
Yolunuz Konya'ya düşerse ve inanılmaz incelikte pide ile yapılan etliekmek ve bıçakarası yemek isterseniz Meram'daki Cemo'ya uğrayın derim.
Cemo: Meram Yeni Yol Cad. Meram Devlet Hastanesi Karşısı.Piyale sok. N.1 Konya
332/324 42 22 http://www.cemoetliekmek.com/
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder