Konya -Etli Ekmek

Yazar: Unknown Tarih: 14:26 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Pazartesi Antalya'da başlayan ve dün Ankara'da sonlanan iş gezimin ara duraklarından biri Konya idi. Konya'ya gideceğim belli olduğundan beri tek hayalim bamya çorbası içmek ve etli ekmek yemekti. Bamya çorbasını Konya'lı bir aşcıdan aldığım tarif ile evde de bol bol yapmaktayım ama etli ekmeği sadece Konya'ya gidince yemekteyim. Bu sefer ki Konya ziyaretimde etli ekmek yemek için Meram'daki Cemo'ya gittik. Menümüzde ilk olarak Bamya çorbası vardı.


(Fotoğraf cemoetliekmek.com'dan alınmıştır.)


Ardından etliekmek, bıçakarası ve Konya böreği yenilip son olarak Konya'nın meşhur saç arası tatlısı tadıldı.

Etli ekmek:180 gr. Hamur, 100 gr. et, 100 gr. Sebzeden oluşur. Et,düve etinin kaburga ve boşluk kısmından kullanılır. Domates,yeşil biber,soğan,maydonoz,tuzdan oluşan sebze karışımı ile et yoğrulur. Boy azami 90 cm,enin 20 cm olması Konya etliekmeğinin özelliğidir.
Bıçakarası:180 gr. Hamur,100 gr et, 100 gr. Sebzeden oluşur. En önemli özelliği düve etinin bifteklik kısmından,iki bıçak arası tabir edilen minik et parçalarının domates , yeşil biber ve tuz ile yoğurularak kullanılmasıdır.
Konya Böreği 60 gr. Kıyılmış et ve 60 gr. Peynir karışımı,180 gr. hamurla börek şekli verilip fırınladıktan sonra,üzerine tereyağı sürülür.


(Fotoğraf cemoetliekmek.com'dan alınmıştır.)
Saçarası:Dinlendirilerek beze haline getirilen hamur, yufka şeklinde açılır. İçine kaymak, zeytinyağı ve şam fıstığı yayılır. Kıvrım şeklinde fırınlanıp, özel şerbeti ile tatlandırılır. Porsiyonu 180 gr olarak servis yapılır.
Yolunuz Konya'ya düşerse ve inanılmaz incelikte pide ile yapılan etliekmek ve bıçakarası yemek isterseniz Meram'daki Cemo'ya uğrayın derim.



Cemo: Meram Yeni Yol Cad. Meram Devlet Hastanesi Karşısı.Piyale sok. N.1 Konya







AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder