Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Yazar: Unknown Tarih: 14:01 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Soğuk ve yağışlı bir hafta başlangıcından merhabalar. Güzel günleri bırakıp sevimsiz soğuk havalara geldik Artık bizlere daha fazla enerji veren, sıcak günlerde ağır gelen ama bu havalarda severek yenilebilen yemeklere özlem duyuyoruz. Haftaya soğuklar için bizlere enerji veren bir fırın yemeği ile başlamak istedim. Perşembe gününe kadar iş gezisi nedeniyle İstanbul dışında olacağım için tarifimi yazıp, kaçıyorum. Cuma gününe kadar hoşcakalın.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
40 gr. Tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü haşlanır. Soğuyunca didiklenir. Derin bir kaba didiklenmiş tavuk etleri, haşlanmış bezelye, küçük küçük doğranmış patates, havuç , tuz ve karabiber konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Fırına konulacak kap yağlanır ve karışım kaba konulur. Diğer tarafta tereyağı sos kabında eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Kaptaki karışımın üzerine dökülür. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri karışımın üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder