Erik Suyu

Yazar: Unknown Tarih: 13:26 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Geçtiğimiz günlerde yaptığım erik marmelatından kalan eriğin suyunu ziyan etmeyip sağlıklı soğuk bir içeceğe dönüştürmek istedim ve ortaya bu güzel renkli  içecek çıktı.
Malzemeler:

1 kilo mürdüm eriği
4 su bardağı su
1 kilo tozşeker
Hazırlanışı:
Erikler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Dörde bölünüp tencereye konulur. Üzerine  yarım su bardağı su konulup, erikler yumuşayıp, dağılana kadar kaynatılır. El blendırı ile püre haline getirilir. Püre olan erik süzgeçten geçirilip, suyu süzülür. Erik suyunun içine 1 kilo toz şeker ve 3.5 su bardağı su konulur ve şeker iyice eriyene kadar kaynatılır. Erik suyu ılınana  kadar tencerede bekletilir ılınınca şişeye konulup buzdolabında soğutulur ve soğuk soğuk ikram edilir. Suyun kıvamı ağır gelirse damak tadına uygun gelene kadar içine su ilave edilebilir.
AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder