Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. Sonbaharı yavaş yavaş hissetmeye başladık. Havalar serinledikçe kış hazırlıkları artıyor.Tezgahlardan yaz meyveleri kalkmadan reçeller, marmelatlar hazırlanıyor. Mürdüm eriği marmelatı da sanırım en fazla yapılan marmelatlardan biridir. Güzel rengi ve mayhoş tadıyla kışın sofralara yaz havasını getiriyor. Haydi buyrun tarife.
Malzemeler:
1 kilo mürdüm eriği
yarım su bardağı su
1 kilo tozşeker
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Erikler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Dörde bölünüp tencereye konulur. Üzerine su konulup, erikler yumuşayıp, dağılana kadar kaynatılır. El blendırı ile püre haline getirilir. Püre olan erik süzgeçten geçirilip, suyu süzülür. Kalan püre kısım tekrar tencereye alınır ve şeker eklenerek kaynatılır. Kıvama gelince limon suyu eklenir bir iki taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır. Kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca ağızları kapatılır. İstenirse tencerede soğutulup kavanozlara alınabilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder