
Malzemeler:
4 parça tavuk göğsü
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı biber
1.5 çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 su bardağı mısır gevreği
Hazırlanışı: Tavuk etleri mutfak robotunda çekilerek kıyma haline getirilir. Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı eklenip hepsi robotta karıştırılıp bir kaba alınır. Biber küp şeklinde doğranır ve haşlanmış bezelye ile birlikte tavuk kıymasına karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt konulur ve tavuklu karışım rulo haline getirip tepsiye yerleştirilir. Mısır gevrekleri ezilerek kırıntı haline getirilir. Tuz, karabiber ile karıştırılıp rostonun üzeri kaplanır. Önceden ısıtılmış fırında 190 C'de 40-45 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder