
Malzeme:(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır) 15 adet
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pudra şekeri
Bal
Hazırlanışı: Yumurta, süt, şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve vanilya çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Minik boy teflon tava ısıtılır ve fırça ile yağlanır. Karışımdan yemek kaşığı ile alınıp, yuvarlak şekilde tavaya dökülür. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirilir. Hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Minik pankeklerin aralarına bal sürülüp üst üste dizilir.Üzerine pudra şekeri serpilip, bal dökülüp servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder