Kalamar Dolma

Yazar: Unknown Tarih: 21:55 Kategori: Yorum: Yorum Yap
İş yoğunluğu, gezi yazıları derken yemek tariflerine ara vermişim. 2 hafta sonra ilk tarifim çok sevdiğim bir deniz ürünü olan Kalamar Dolması. Deniz Ürünlü Karnıyarık ve Deniz Ürünlü Kokoreçten sonra en fazla yaptığım tariflerden biridir. Dolmanın içi için deniz ürünlerini kullandım. Sizler isterseniz bunu zeytinyağlı dolma içi ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
6 adet kalamar (ayıklanmış)
100 gr. karides
100 gr. ahtapot
100 gr. yengeç
200 gr. kaşar peyniri
2 diş sarımsak
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
tuz
karabiber
toz kırmızıbiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Karides, yengeç ve ahtapot yıkanır, temizlenir ve küçük küçük doğranır. Bir teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve içine dövülmüş sarımsak konulur ve çevrilir. Ardından ahtapot, yengeç ve karides de bu tavaya konulur ve hepsi iyice pişirilir. Bu arada baharatlar da ekilir. Tavanın altı kapatılınca rendelenmiş kaşar peyniri karışıma eklenir ve hepsi iyice karıştırılıp harmanlanır. Diğer tarafta ayıklanmış kalamarlar iyice yıkanır ve en az 1 saat süte konulup bekletilir. Sütten çıkarılınca tekrar yıkanır. Kalamarların içine hazırlanan iç doldurulur. (Çok fazla sıkıştırılmadan ve ağzına kadar tamamen doldurulmadan) Üzerilerine zeytinyağı sürülür, karabiber ekilir ve ızgarada üzerleri hafif pembeleşip ızgara izi belirinceye kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder