Enginar Kalpli Patates Salatası

Yazar: Unknown Tarih: 16:41 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir gün dilerim. Safranlı kuskus ve kuru meyveli safranlı pilavdan sonra bugün Dubai'den son tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dubai'de her öğlen ve akşam yemeğinde nereye gidersek gidelim her sofrada mutlaka enginar kalpli patates salatası oluyordu. Enginar kalbinin ve kırmızı soğanın baskın olduğu bu salatanın bir özelliği de ılık olarak servis edilmesiydi. Patates salatasında enginar kalbinin kullanıldığını ilk defa gördüğüm ve biz genelde patates salatasını hep soğuk olarak yediğimiz için bu ılık salatayı ilk başta yadırgadım ama tadınca hoşuma gitti. Bakalım siz beğenecek misiniz? Afiyet olsun.
Malzemeler:
5 adet patates
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
yarım demet taze nane
1 büyük boy kırmızı soğan
5,6 adet hazır konserve enginar kalbi
Sosu için:
Zeytinyağı
1 limonun suyu
Sumak
Tuz
Hazırlanışı:
Patatesler yıkanır ve haşlanır. (Pişip, pişmediklerini anlamak için bir bıçak batırılır. Eğer bıçak ortasına kadar rahatça giriyorsa pişmiş demektir) Haşlanan patatesler soyulur ve doğranırlar. Ayrı bir kapta yıkanan maydanoz, dereotu ve taze nane ince ince doğranırlar ve patatesin içine eklenirler.(Maydonoz, dereotu ve nane dışında başka bir yeşillik ya da domates türü birşeyi salataya koymuyorlar) Kırmızı soğan da ayıklanıp, halka halka doğranıp, kaba eklenir. Son olarak da ortadan ikiye bölünmüş enginar kalpleri salataya konulur. Küçük bir kaba limonun suyu sıkılır, zeytinyağı konulur ve içine baharatlar eklenir. Hepsi karıştırılır ve patates salatasının üzerine dökülür. Salata iyice karıştırılarak sosun salata ile karışması sağlanır. Hazırlanan salata hemen ılık ılık servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder