
Malzemeler: (5 kişilik)
150 gr. bebek ıspanak yapraklar
6-8 adet kurutulmuş domates
6-8 adet kurutulmuş domates
6-8 adet konserve enginar kalbi
10 adet siyah zeytin
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Kurutulmuş domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler ve sudan çıkarılırlar. Büyüklüklüklerine göre 2 ya da 3 parçaya bölünürler.(Çok küçük parçalara bölünmezler)Yıkanmış ıspanak yaprakları, bölünmüş domatesler, ortadan ikiye ayrılmış konserve enginar kalpleri ve siyah zeytinler bir kaba konulur. Diğer tarafta limon suyu, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır. Bu sos malzemelerin üzerine dökülür ve iyice karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan salata servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder