
Malzemeler: (4 kişilik)
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yoğurt
1 tane kırmızı dolmalık biber
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
2 sap taze soğan
1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
1 çay bardağı tane mısır
dereotu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Bulgur bir kaba alınır ve üzerine bir miktar sıcak su dökülüp kabın ağzı kapatılarak 15 dak. bekletilir. Yoğurt su ile karıştırılır ve bulgura eklenerek kabın ağzı tekrar kapatılır ve 2 saat dinlendirilir. Diğer tarafta taze soğan ince ince doğranır. Dereotu ince ince kıyılır. Sarımsak dövülür. Biberler küp küp doğranır. Bulgura önce mayonez ardından soğan, dereotu, sarımsak, biber, mısır, ceviziçi ve tuz eklenir ve hepsi karıştırılıp, harmanlanır. Üzerine çok az zeytinyağı dolaştırılır. Servis tabağına alınan salata ceviz ve dereotu ile süslenip, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder