
Herkese merhaba. Yazın en güzel tarafı tüm sebzelerin meyvelerin bol olması ve yemeklerde, salatalarda ve tatlılarda bunları bol bol kullanabiliyor olmamız (Artık kışın da hepsi tezgahlarda ama ben hala mevsimi dışında hiçbirini kullanmamaya çalışıyorum) Yazın en gözde pilavlarından biri domatesli pilavdır bizim evde. İçine sadece domates konulur, salça kullanılmaz aynı
yaz makarnası ve
sebzeli makarna da olduğu gibi mevsimin kendi tatlarıyla yapılır. Yemek yapmaya yeni başlayanlar yayınladığım yapımı son derece kolay olan bu pilavı etlerle ve bol salatayla ya da cacıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et ya da tavuk suyu
2 rendelenmiş domates
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve sıcak suda yarım saat bekletilir.Tencereye zeytinyağı (isterseniz tereyağı da olabilir) konulur, ısıtılır üzerine rendelenmiş domates eklenir hafifçe çevrilerek kavrulur. Üzerine et ya da tavuk suyu konulur ve kaynamaya başlayınca pirinç ve tuz ilave edilir. Ağzı kapatılıp pişmeye bırakılır. Suyunu çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu konularak demlendirilir. Demlenince servis tabağına alınır ve et ile yanında salata veya cacık ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder