
Malzemeler: (10 adet)
10 adet İglo milföy hamuru
150 gr. Lor Peyniri(beyaz peynir de olabilir)
1 demet Maydanoz
karabiber
1 Yumurta
susam (istenilen miktarda)
Hazırlanışı:
İglo Milföy hamurları buzluktan çıkarılır yumuşaması beklenir. Yumuşayınca oklava ile hamurlar açılarak genişletilip, inceltilirler. Diğer tarafta lor peyniri ezilir, içine ince kıyılmış maydonoz ve karabiber eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp böreğin iç harcı hazırlanır. (Siz isterseniz kıymalı, patatesli gibi farklı iç harcı kullanabilirsiniz) Milföy hamurunun içine iç harçtan konulur ve hamur geniş rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar aynı şekilde sarılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder