
Herkese Antalya'dan sevgiler. Bu hafta iş seyahatim nedeniyle bugün Antalya'dan başlayarak tüm hafta Akdeniz Bölgesinde çeşitli şehirlerde olacağım. Antalya'dan pekçok bloga girilmiyor ve yorum yazılmıyor denedim olmuyor. Antalyalı blog yazarı arkadaşlar bloglara girebiliyor mu acaba? Haftaya soslu bir tarifle başlamak istedim. Herkese güzel bir hafta diler ve önümüzdeki haftaya kadar hoşcakalın derim. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik) (Tarif Lezzet Dergisi)
8 kalem pirzola
2 arpacık soğanı
yarım çay bardağı zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
Nane sos için:
1 demet taze nane
1 su bardağı kroton ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
Hazırlanışı:
Soğanların kabukları soyulup, geniş bir kaseye doğranır. Zeytinyağı, kekik ve pirzolalar eklenip iyice karıştırılır ve üzeri kapatılarak en az 3 saat buzdolabında bekletilir. Teflon tavada önlü arkalı iyice pişirilir.Tuz ve karabiber serpilir. Servis tabağına alınır. Diğer tarafta kroton ekmekler mutfak robotunda ufalanır. Taze nane, dövülmüş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz da eklenip hepsi birlikte çekilir.(Normal soslar kadar sulu olmayıp, katı kıvamda olması gerekmektedir.) Servis tabağına alınan pirzolarla birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder