Herkese güzel bir akşam dilerim. Patates salatası, kısır ve mercimek salatasından sıkıldıysanız size alternatif bir salata önerim var. Son derece sağlıklı ve çok lezzetli olan bu salatayı etlerin, tavuğun yanında servis edebileceğiniz gibi tek başına da bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler. (6 kişilik)
2 su bardağı maş fasulyesi
1 su bardağı buğday
5 adet kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı.
Ayıklanıp, temizlenen maş fasulyesi kaynar suda haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Diğer tarafta bir gece önceden suya konulan buğday haşlanır. Kurutulmuş domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler ve sudan çıkarılırlar. Büyüklüklerine göre 2, 3 parçaya bölünürler. Bir kaba haşlanmış maş fasulyesi, haşlanmış buğday ve 2,3 parçaya bölünmüş kurutulmuş domatesler konulur. Kıyılmış maydanoz da kaba konulur. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağ ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya dökülür. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler. (6 kişilik)
2 su bardağı maş fasulyesi
1 su bardağı buğday
5 adet kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı.
Ayıklanıp, temizlenen maş fasulyesi kaynar suda haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Diğer tarafta bir gece önceden suya konulan buğday haşlanır. Kurutulmuş domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler ve sudan çıkarılırlar. Büyüklüklerine göre 2, 3 parçaya bölünürler. Bir kaba haşlanmış maş fasulyesi, haşlanmış buğday ve 2,3 parçaya bölünmüş kurutulmuş domatesler konulur. Kıyılmış maydanoz da kaba konulur. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağ ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya dökülür. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder