Buğdaylı Maş Fasulyesi Salatası

Yazar: Unknown Tarih: 12:19 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir akşam dilerim.   Patates salatası, kısır ve mercimek salatasından sıkıldıysanız  size alternatif bir salata önerim var.  Son derece sağlıklı  ve çok lezzetli olan bu salatayı etlerin, tavuğun yanında servis edebileceğiniz gibi tek başına da  bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler. (6 kişilik)
2 su bardağı maş fasulyesi
1 su bardağı buğday
5 adet kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı.
Ayıklanıp, temizlenen  maş fasulyesi  kaynar suda haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Diğer tarafta bir gece önceden suya konulan buğday haşlanır. Kurutulmuş domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler ve sudan çıkarılırlar. Büyüklüklerine göre  2, 3 parçaya bölünürler.  Bir  kaba haşlanmış maş fasulyesi, haşlanmış buğday ve 2,3 parçaya bölünmüş kurutulmuş domatesler konulur. Kıyılmış maydanoz da kaba konulur. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağ ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya dökülür. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis  yapılır.
AFİYET OLSUN.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder