Herkese merhaba. Bu akşam son derece sağlıklı bir açık sandviç tarifi var. Malzemelerde sınır yok istediğiniz her sebzeyi kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 tane küçük boy patlıcan
1 tane kırmızı biber
1 tane sarı biber
1 tane yeşil biber
2 dilim hellim peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı karıştırılıp sos hazırlanır. Patlıcan alacalı soyulur, verev olarak kesilir.Biberler ayıklanıp, şerit halinde kesilir. Hepsi sos ile karıştırılır. Sebzeler teflon tavada ya da fırında ızgara yapılır. Dilimlenmiş hellim peynirleri de ızgaraya konulur. Izgaradan alınan sebzeler istenilen sırayla ekmeğin üzerine yerleştirilir. En üstte hellim peynirler konulur ve sandviç servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun.
Malzemeler
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 tane küçük boy patlıcan
1 tane kırmızı biber
1 tane sarı biber
1 tane yeşil biber
2 dilim hellim peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı karıştırılıp sos hazırlanır. Patlıcan alacalı soyulur, verev olarak kesilir.Biberler ayıklanıp, şerit halinde kesilir. Hepsi sos ile karıştırılır. Sebzeler teflon tavada ya da fırında ızgara yapılır. Dilimlenmiş hellim peynirleri de ızgaraya konulur. Izgaradan alınan sebzeler istenilen sırayla ekmeğin üzerine yerleştirilir. En üstte hellim peynirler konulur ve sandviç servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder