Bulgurlu Misket Köfte

Yazar: Unknown Tarih: 14:52 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya yapımı çok kolay ve herkesin severek yediği bir tarif ile başlamak istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler (6 kişilik)

400 gr. çiğ köftelik yağsız kıyma
4 su bardağı ince köftelik bulgur
1 adet  kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Soğan ince ince doğranır. Bir tepsiye köftelik bulgur, doğranmış soğan, yenibahar, kırmızıbiber, karabiber ve tuz konulur ve hepsi karıştırılıp yoğurulur. Yoğurma sırasında azar azar (2 su bardağı) su konulur. Kıyma ilave edilir ve köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurulur. Harç hazır olunca karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Tencerenin dibine biraz su konulur ve kaynatılır. Kaynayan suyun üstüne bir süzgeç yerleştirerek köfteler süzgece konulur ve 15 dak.buharda  pişirilir.(Köfteleri tuzlu kaynar suda da haşlayabilirsiniz.) Köfteler haşlanınca bir tavada yağ ısıtılır ve pişen köfteler yağda  silkelenerek hafifçe kızartılırlar. Tüm köfteler tavada döndürüldükten sonra servis tabağına alınır ve püre ile birlikte servis edilirler.
AFİYET OLSUN.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder