Başta evimizin genci kızım Ceren'in olmak üzere tüm gençlerin ve hepimizin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı "nı kutlarım. İlk defa Refika'nın Mutfağında gördüğüm ve çok sık yaptığım Tel Kadayıf Böreği kısa zamanda farklı börek yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olabilir. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
300 gr. tel kadayıf
2 büyük parça dil peyniri
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Dil peyniri tel tel ayrılır. Yumurtalar bir kaseye kırılır. Yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiber yumurtaya eklenir hepsi karıştırılıp, çırpılır. Kadayıf bu sosa batırılır ve iyice harmanlanır. Sosla iyice ıslatılan kadayıfın yarısı yağlanmış tavaya yayılır.Üzerine tel tel ayrılan peynir dizilir. Kalan kadayıf peynirin üzerine tamamen kapatılır. Tavada tek tarafı pişince bir tabak yardımı ile ters çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir. İki tarafı da pişen börek dilimlenip sıcak sıcak servis edilir.(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
AFİYET OLSUN
Malzemeler: (4 kişilik)
300 gr. tel kadayıf
2 büyük parça dil peyniri
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Dil peyniri tel tel ayrılır. Yumurtalar bir kaseye kırılır. Yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiber yumurtaya eklenir hepsi karıştırılıp, çırpılır. Kadayıf bu sosa batırılır ve iyice harmanlanır. Sosla iyice ıslatılan kadayıfın yarısı yağlanmış tavaya yayılır.Üzerine tel tel ayrılan peynir dizilir. Kalan kadayıf peynirin üzerine tamamen kapatılır. Tavada tek tarafı pişince bir tabak yardımı ile ters çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir. İki tarafı da pişen börek dilimlenip sıcak sıcak servis edilir.(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder